Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kenyér 3. - korpával recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 519 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2076 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 216 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bloody mary
bloody mary Sun, 2012-12-09 15:07

Nem tudom, hogy jól vannak-e megadva a mennyiségek, mert a kenyérsütőm majdnem lefulladt tőle. 3 dl víz, és egy pohár kefír kellett hozzá, és még így sem lett igazán lágy...Pedig eredetileg a hozzávalókat biztosan a megadott mennyiségek szerint adagoltam...Nem értem..

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2012-12-22 08:43

Kedves Bloody Mary, sajnos sok múlik a liszt és korpa minőségén. A folyékony hozzávalókkal nyugodtan variálj, ha kemény a tészta, nyugodtan adj még hozzá folyadékot, leginkább vizet. Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid. Boldog Karácsonyt!, Üdv, Zsuzsa

FMarcsi91
FMarcsi91 Wed, 2012-05-16 16:31

Kedves zsuzsi köszönöm a válaszodat, sütőben is kifogom probálni a kenyérsütést, szép estét kívánok neked

FMarcsi91
FMarcsi91 Mon, 2012-05-14 11:08

Kedves Zsuzsi,köszönöm a gyors választ.A kenyér remekül sikerült csak így kenyérsütőgépben 3 órát kell sütni, a sütőben 180C fokon meddig tart neked,és légkeverést hasznélsz-e a sütéshez?
szép napot kivánok neked

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2012-05-15 20:16

Kedves Marcsi, örülök, hogy jól sikerült a kenyér. Na pont ezt nem szeretem még a kenyérsütő gépben, hogy olyan sokáig tart vele a sütés. 20percig szokta dagasztani a tésztát, ekkor kiveszem belőle,átteszem a ládaformába, ott kelesztem fél órát, és az előmelegített sütőben légkeverés nélkül 180 fokon kb 35 perc alatt készre sütöm. :) Sütőtől is függ, hogy meddig kell sütni, de nekem általában 30-40 perc alatt szokott megsülni. Remélem, tudtam segíteni. Szép estét kívánok neked!

FMarcsi91
FMarcsi91 Tue, 2012-05-08 14:44

nagyon tetszik a recepted, kifogom próbálni.szeretném tudni,hogy mért nem a kenyérsütőgépben sütötted meg,ha már ott készitetted elő? korpát még palacsintatésztába is szoktam belekeverni,
de egy picit tovább szoktam pihentetni mint a hagyományost ,könnyű és egészségesebb,mindenki
szereti a családban.

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2012-05-11 20:14

Kedves Marcsi, nem szeretek sütni a kenyérsütőben. Egyrészt sokszor jártam úgy, hogy nem sült meg a közepe a kenyérnek, másrészt ha ebben a ládaformában sütöm,könnyebben, szebben tudom adagolni,szeletelni. :) Kérlek, írd majd meg tapasztalatodat a recepttel kapcsolatban. Szép hétvégét kívánok neked és családodnak! Üdv, Zsuzsa avagy Nyulas

519
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
búzakorpa 5 dkg
2 teáskanál
olívaolaj 2 ek
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek