r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű búzakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Teljes kiőrlésű búzakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1999 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8248.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    5512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1999 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha kenyérsütőgépben dagasztjuk be a tésztát, akkor a lisztet a gép üstjébe tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, köménymagot (természetesen kézzel is elkészíthető).
  2. Hozzáadjuk az olajat és a langyos tejet is, és elindítjuk a dagasztóprogramot.
  3. Miközben a gép összekeveri a hozzávalókat, lassan adagoljuk hozzá a langyos vizet is, amíg szépen összeáll a tészta. (Az én gépen 20 percet dagaszt, majd keleszt.) A dagasztás után kikapcsoljuk, kivesszük az üstből a tésztát, és kiolajozott formába tesszük. 1 órát kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Akkor tudjuk, hogy megsült, ha pirulni kezd a teteje.
  5. Kivesszük a sütőből, és papírtörlővel, konyharuhával letakarva kihűtjük. Ekkor kivesszük a formából, és már ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 117931
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Ajánló

Nekem ez a kenyér egy hétig kitart, általában hűtőben tartom (főleg nyáron fontos). Pirítósnak is kiváló és az állaga sem változik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pékségekben található teljeskiőrlésű kenyerekben nem bízom. Biztosan kerül bele valamennyi fehér liszt, ezért magamnak sütöm a kenyeret. Ez 100%-ig teljeskiőrlésű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!