r
Nosalty Logó

Tekert fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tekert fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1632 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 13048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1632 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    969.5 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    440 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    340 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8245.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    967 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    5081 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.7 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    361 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 13048 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a lisztet, bele a sót.
  2. 2 dl langyos tejbe tesszük a cukrot, lisztbe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a tejet, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A felvert tojássárgáját és a fennmaradt tejet hozzáadjuk a tésztához, és hólyagosra dagasztjuk.
  4. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 2 cipót készítünk belőle. Kisodorjuk a cipót, megkenjük bármilyen ízű kemény lekvárral, feltekerjük, mint a kalácsot, majd negyed órát hagyjuk pihenni.
  6. Csigaszerűen feltekerve, nem teljesen forró olajba tesszük sülni, és fedőt nem teszünk rá. Közben majd egyszer a fánkot az olajban átfordítjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4290
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tekert fánk
Salamon Csilla 1202 recept

Egyszer láttam egy műsort, ahol a Bódi Margó ezt a fánkot készítette el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!