r
Nosalty Logó

Tejszínhabos - epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos - epres torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    482.1 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8368.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    3375 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 7989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat és elkeverjük. Ezután beleöntjük a meleg vizet is, és ezzel is simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belekeverjük a darabolt diót és a csokoládét is. A lisztes keveréket a tojásos masszába vegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tojásos masszába keverjük.
  2. Az így elkészített tésztát egy kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Az olajos piskótát egy sütőrácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport, a porcukrot és a zselatin fixet összekeverjük, majd a tejszínnel csomómentesen elkeverjük. Ezután beleöntjük a tejet is, és a keveréket robotgéppel felverjük (kb. 10 perc). A kész krémet rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
  4. A kihűlt piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az első lapot tortatányérra helyezzük, rákenjük a krém felét, majd kirakjuk a gyümölcs felével. Rátesszük a középső lapot, erre simítjuk a krém másik felét, és kirakjuk a gyümölcs másik felével, végül rátesszük a harmadik lapot is. A tortát 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
  5. A bevonáshoz a tejszínből kemény habot verünk, és ezzel a habbal bevonjuk a tortát. Meghintjük csokireszelékkel és díszíthetjük egész gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6922
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom desszert... kissé kalóriadús, de megéri megkóstolni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!