r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldbabos raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Tejszínes zöldbabos raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1847 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1895 micro
  • β-karotin
    4681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 461 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2267 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    7579 micro
  • β-karotin
    18723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 1847 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára vagy kisebb kockára vágjuk.
  2. Felforrósított olajra rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt fél puhára pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az őrölt tárkonyt, felöntjük vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.
  5. Simára kikeverjük a tejszínt a liszttel, és folyamatosan keverve a leveshez adjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4066
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes zöldbabos raguleves
Salamon Csilla 1202 recept

Csirkemellel és pulykamellel is elkészíthető. Finom, tartalmas leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek