r
Nosalty Logó

Tejszínes-lazacos tészta Pancsika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Tejszínes-lazacos tészta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    516 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2820 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2615 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1287 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2596 micro
Összesen 3352 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lehúzzuk a lazac bőrét, kifilézzük és jól átmossuk, majd kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Megtisztítjuk, megmossuk a fokhagymát, melyből 1 gerezd kivételével a többit apró kockákra vágjuk, és forró vajban picit megpároljuk. Megmossuk a petrezselymet és durvára aprítjuk.
  2. A fokhagymás vajba beletesszük a lazackockákat, sózzuk, borsozzuk, és még 10-15 percig fedő alatt együtt pároljuk (szükség esetén pici vizet tegyünk hozzá, nehogy leégjen). Közben a tésztát "al dente" megfőzzük enyhén sós vízben (ekkor a tészta picit roppanós), majd leszűrjük.
  3. Amikor puhára párolódott a lazac (ügyeljünk, hogy ne essen szét, de picit kifehéredik), akkor felöntjük a tejszínnel, a maradék fokhagymát kis lyukú sajtreszelőn belereszeljük, és a petrezselyem nagy részét rádobjuk, és még 2-3 percig az egészet fedő alatt pároljuk.
  4. Utána rádobjuk a tejszínes lazacra a tésztát, a maradék petrezselymet, és óvatosan összeforgatjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1076
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 11.

Ajánló

Frissen készített olaszos salátával (fejes saláta, jégsaláta, paradicsom pici olívaolajjal, balzsamecettel és sóval) nagyon finom, és így a szervezetünk számára szükséges összes esszenciális tápanyagot biztosítjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-lazacos tészta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Szintén Olaszországban kedveltem meg ezt a tésztaételt, bár ott a friss petrezselyem beszerzése azért nem mindig könnyű (itthon viszont -sajnos- a lazacé). Azonban ha a megfelelő hozzávalók rendelkezésre állnak, akkor pillanatok alatt varázsolhatunk egy rendkívül ízletes, nagyon látványos és laktató ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!