r
Nosalty Logó

Tejszínes-kurkumás csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
Tejszínes-kurkumás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    328 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.2 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2323 mg
  • Nátrium
    4166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    953 micro
Összesen 3807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A koriandert, gyömbért, sót összekeverjük, vele a húst alaposan bedörzsöljük. Egy lábasban (mélyebb serpenyőben) a 3 kanálnyi étolajon a combokat minden oldalukon barnára pirítjuk (először a bőrével lefelé). A húst az edényből kiszedjük, félretesszük.
  2. A hátramaradt olajban a pörkanyagot felkaparjuk, de benne hagyjuk! Az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat az olajhoz adjuk, pár percig pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a kókusztejet, a kurkumát, mustárt és a citromlevet, tejszínt, és lassú tűzön összefőzzük.
  4. Botturmixszal mártássá dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint édesíthetjük is kevés barna cukorral.
  5. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, a csirkecombokat a bőrükkel fölfelé belehelyezzük. Megszórjuk a chilipehellyel, kevés őrölt borssal, és a mártást ráöntjük. Fóliával letakarva, 140-150 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1234
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 25.

Ajánló

Kellemes vasárnapi ebéd lehet, mi könnyű rosé bort fogyasztunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

A sok hozzávaló okán bonyolultnak tűnő, ámde egyszerű étel, hamar kedvenccé válhat a fűszeres ételeket kedvelők körében. Köretként rizst adhatunk mellé, de burgonyapürével is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!