r
Nosalty Logó

Tejszínes-görög citromos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tejszínes-görög citromos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 650 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 5199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 650 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5580.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 5199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez joghurtokat egy tálba öntjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
  4. A citromlevet felmelegítjük, és a megpuhult, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Atejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz. A kihűlt zselatinhoz két kanál krémet keverünk alaposan, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan a habverővel összedolgozzuk.
  5. Ha kihűlt a piskóta, három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A tetejére a citromot meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ezzel és a krémmel díszítjük a torta tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10792
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-görög citromos joghurttorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Zoli öcsém, és Anna lánya születésnapjára készítettem. Ez a torta egy friss, nem túl édes torta, de mivel az Öcsém állandó fogyókúrában van, gondoltam hogy egy kevésbé kalóriadús tortával lepem meg őket. Dorina unokahúgom azt mondta, hogy ezt a tortát ezentúl csak röviden a "finom tortának fogjuk hívni". Tény, hogy pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek