r
Nosalty Logó

Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    575 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1647 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a feketeribizli szószt készítjük el: egy kis lábasban 5 percig főzzük a feketeribizlit és a narancslevet, majd hozzáadjuk a Xilitet/cukrot, és további 5 percig főzzük (lassú tűzön, kevergetve). Kiveszünk a ribizliből 2-3 evőkanállal, a maradékot szűrőn áttörjük, hogy a héja, "bajsza" ne kerüljön a finom szószba. Utána a szószhoz keverjük a vanília magját.
  2. Jön a tejszínes rész: A tejszínből félkemény habot verünk, majd apródonként, állandó habverés közben hozzáadagoljuk a sűrített tejet.
  3. Egy jégkrémes dobozba/jénaiba töltjük a tejszínes részt, erre csurgatjuk a feketeribizlis szósz kicsit több, mint felét, majd egy kanál segítségével, mintha márványozni akarnánk, húzunk pár csíkot a masszába (ekkor összekeveredik kicsit a tejszínes rész a szósszal).
  4. Fagyasztóba tesszük, és lefagyasztjuk.
  5. Tálaláskor a fagyi tetejére csurgatunk a maradék szószból (amibe a belekeverjük a kivett 2-3 ek szemes szószt).
  6. Tipp: Ha nagyon keményre fagyna, akkor sem kell megijedni, mert ha tálalás előtt néhány perccel kivesszük a mélyhűtőből - főleg ebben a hőségben - kienged annyira, hogy késsel is szépen szeletelhető, de akár fagyikanálllal is adagolható.
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 20074
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Ebben a nagy melegben mindig jól jön egy pikáns, hűsítő finomság. A feketeribizlit imádjuk, nagyon különleges és magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, ezért most feketeribizlivel készült a fagyi, de akár málna- vagy sárgabarack-szósszal is elkészíthető. Kb. 10 perc főzést és 10 perc keverést igényel, utána már csak arra kell várni, hogy megfagyjon.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek