r
Nosalty Logó

Tejszínes - fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Tejszínes - fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1760 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 3498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 480 kcal

Elkészítés

  1. A lisztben egy csipet sóval elmorzsoljuk a szobahőmőrsékletű vajat.
  2. A tejszínben simára keverjük a cukrot és az élesztőt.
  3. Az élesztős tejszínt a liszthez adjuk, és kézzel sima tésztává gyúrjuk. Fóliába takarva 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kb 30x40 cm-re kisodorjuk. Megszórjuk a mézeskalácsfűszer és cukor keverékével. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével. Mindkét tekercset 1 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A tésztatekercseket 4 mm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, és megsütjük.
  7. Amikor kivesszük a sütőből, egy-két percig a tepsin hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4846
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

Cukorpótlóval cukorbetegeknek is készíthetjük. Az élesztő miatt nem lehet nyírfacukrot használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes - fahéjas csiga
8zsuzsa8 210 recept

Az osztrák Spar üzletekben már novemberben ingyen osztogatták a karácsonyi recepteket. Ezek között bukkantam a fahéjas csigára. Kipróbáltam, osztatlan sikert aratott. Jól tárolható, dobozban hetekig eláll.

Címlapról ajánljuk

További cikkek