r
Nosalty Logó

Tejszelet Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Tejszelet Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 6916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    392.9 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4757.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 6916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a vajat, a cukrokat, fahéjat, kakaót és a tojást gőz felett összemelegítjük.
  2. A folyékony, meleg keverékhez hozzáadjuk a sütőport és a kétféle lisztet, majd megpróbáljuk két, egyenlő részre osztani a tésztát. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapíros sütőlapon 6-8 perc alatt kisütjük a lapokat.
  3. A 2 cs pudingport a fél liter tejjel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a cukrot, kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az előzetesen felhabosított vajat.
  4. A két kihűlt kakaós lap közé kenjük a krémet, majd a felső lapot az összefőzött csokimázzal (lassú tűzön a vajat, cukrot összefőzzük a kakaóporral, pici olajjal fényesítjük, kis vaníliaaromával illatosíthatjuk).
  5. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a lapok szépen visszapuhulnak, és szépen szeletelhető süteményt kapunk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15×30
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21788
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Ajánló

Vasárnapi desszertnek, délutánokra egy pohár tejjel, uzsonnára kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszelet Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Nagy kedvencem volt a Kinder tejszelet, és többfélét is kóstoltam már, így nem volt kérdés, hogy mielőbb kialakítom a saját ízlésemre formált receptet. Párom -vendéglátós lévén- rendszeresen kóstol helyi sütésű süteményeket, és a tapasztalatok alapján már előre félt a tejszelettől... túl vajas... túl márcos lesz, vagy túl tömény lesz a krém, kemény és száraz a tészta. De az én sütim "átment" a vizsgán, nagy sikere lett, és túl hamar elfogyott:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek