r
Nosalty Logó

Tejmentes krumplileves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Timbamami
Tejmentes krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2073 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 260 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6353.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    4901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8187 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2778 micro
Összesen 2073 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, és amint elkeverjük, felöntjük egy kis vízzel, hogy ne keseredjen meg.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt és kockára vágott krumplit és zellergyökeret, és a megpucolt, felkarikázott sárgarépát, illetve a megmosott és apróra vágott petrezselymet. Felöltjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  3. Megsózzuk. Itt lehet ízlés szerint fűszerezni (de én a gyerekek miatt kerülöm a fűszereket, így se borsot, se ételízesítőt nem használok).
  4. Közepes lángon, fedőt picit résnyire hagyva, puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Miközben fő a leves, elkészítjük a tejmentes habarást, ami ebben az esetben Hulala növényi főzőkrémből készül. (Mivel ebben van írópor, a teljes tejérzékenyeknek ehelyett rizstejet vagy szójatejet javaslok, mely esetben a sűrítéshez több lisztet javaslok, hiszen a főzőkrém sűrűbb, mint ezek a tejek.) A főzőkrémhez ízlés szerint hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet, hogy picit a tejfölhöz hasonló savanyúságot elérjünk. Miután elértük a kellő ízt, habverővel hozzákeverjük a lisztet, és csomómentesre keverjük. A hőkiegyenlítés miatt a leves levéből merőkanalazunk párat a habaráshoz, hogy szép sima legyen a habarás.
  6. Amikor már kellően puhák a zöldségek, a leves levével felmelegített habarást lassan beleöntjük a levesbe és jól elkeverjük, hogy szép sima legyen tőle a leves.
  7. Kb. 5 percig még tovább főzzük a levest, hogy a habarás besűrűsödjön, így a leves elérje a kellő állagát. Ilyenkor még megkóstoljuk a levest és ha szükséges, tovább ízesítjük. Amennyiben savanyítás kell még a levesnek, akkor egy külön tálkába mustárt nyomunk és ahhoz kimerünk egy kis levest, és először habverővel abban keverjük el, hogy utána a levesbe öntve kellően eloszoljon a mustár íze, ne maradjon csomókban.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3090
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejmentes krumplileves
Timbamami 10 recept

Egyik gyermekem tejérzékenysége miatt sokat kísérleteztem a hagyományos krumplileves ízének elérésén tejmentes verzióban. Mivel már gyógyulófélben van a kislány, ezért már a Hulala főzőkrémmel is próbálkozunk, és ez jött be eddig a legjobban. Hogy a tejföl hatását elérjem, mustárral és citromlével savanyítottam mindig a rizstejet és a szójatejet, ahogy most a receptben a főzőkrémet is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek