r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldségágyon sült csirke és halfilé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös zöldségágyon sült csirke és halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2730 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1662.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    348 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4639 micro
Összesen 2730 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét és halat nagyobb darabokra vágjuk, majd a fűszeres, olajos, szójaszószos keverékben összeforgatjuk.
  2. Teflon serpenyőben először a csirkemellet, majd a halat megpirítjuk, hogy szép színt kapjon, és fedő alatt egy pár perc alatt puhára pároljuk.
  3. Ezt követően kiszedjük egy tálba, és helyükre öntjük a kukoricát, a zöldbabot, a felaprított fokhagymát, és fedő alatt ezeket is puhára pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzáöntjük a zöldségekhez, végül pedig összekeverve egy tepsibe szétterítjük.
  4. Rárakosgatjuk a húst, a halat, és forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálaláskor lehet mellé spagettit vagy rizst is kínálni, de önmagában is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6349
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legjobb mércéje ennek a finomságnak, hogy tesóm zöldségellenességét sikeresen megtörte, hiszen legnagyobb csodálatomra egy óriási tányérral elpusztított belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek