r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jucus @
Tejfölös zöldbabfőzelék sertéspörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2582 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 1788 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot feltesszük egy lábasban főni annyi vízben, amennyi épp ellepi, kicsit megsózzuk. Takarék lángon főzzük.
  2. Amíg a zöldbab megpuhul, megmossuk a kockára vágott sertéshusit és a megpucolt hagymát. Az utóbbit kockára vágjuk, kis olajon megpároljuk.
  3. Ha kész, beleteszünk 2 ek pirospaprikát, sót és a husidarabokat. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 40 perc alatt megfő.
  4. Ha zöldbab megfőtt, külön egy kisebb lábasban rántást készítünk. Ha liszt kicsit barnás lesz, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt.
  5. Kicsit a zöldbab levéből rámerünk, jól elkeverjük, és ráöntjük. Forralunk rajta egyet, és már kész is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 45089
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jucus @ 5 recept

Nagyon szeretem a zöldbabot. Mivel mi itt élünk Londonban, elég nehezen beszerezhető. Viszont ha hazalátogatunk, mindig hozunk magunkkal lehetőleg frisset. Általában leves vagy főzelék készül belőle. De már kiszemeltem a rakott zöldbabot is!! Legközelebb az lesz.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?