r
Nosalty Logó

Tejfölös újkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Tejfölös újkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 589 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2353 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 589 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    923 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2353 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk csíkokra, a vöröshagymát és füstölt szalonnát pici kockákra daraboljuk.
  2. A kanálnyi zsiradékon pirítsuk át a szalonnakockákat, majd a pörcöket szedjük ki szűrőkanállal és tegyük félre. Ezután szórjuk a zsiradékba a hagymakockákat, és ha kezd üvegesedni, akkor adjuk hozzá a káposztát is. Sózzuk, majd kevés vizet öntsünk alá, és fedő alatt hagyjuk párolódni. Néha keverjük át, hogy ne égjen le.
  3. A káposzta nagyon hamar megpuhul (nem kell szétfőzni!), kb. 20 perc kell hozzá. Mielőtt behabarnánk, tegyük bele a megpirított szalonnadarabokat, reszeljük bele a fokhagymát, és fűszerezzük köménnyel és majorannával.
  4. A tejfölt keverjük csomómentesre a liszttel, adjunk hozzá 1 dl vizet, és keverjük a káposztához. Lassú kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Melegen tálaljuk!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3213
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös újkáposzta
giuliettalupa 82 recept

Tavasszal, nyár elején, mikor megjelenik a friss, zöld káposzta, nagyon finom salátákat lehet összedobni belőle nyersen, de akár főzeléket is készíthetünk belőle. Ez a recept elég "old school"-jellegű, de számomra a gyerekkort idézi, mert a nagymamám gyakran készített ilyet. Aki szereti a hagyományos, egyszerű ételeket, annak ízleni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek