r
Nosalty Logó

Tejfölös-túrós pite reszelt burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batida
Tejfölös-túrós pite reszelt burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 690 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2761 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.4 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 690 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7397.6 g
  • Cink
    787 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    607 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    2476 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1059 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 2761 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra sütjük, és kiszedegetjük egy kisebb tálba. A burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát a szalonna visszamaradt zsírján üvegesre pároljuk, sütjük. A hagymát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A sütőt 200°-ra előmelegítjük.
  2. Egy, kb. 24cm-es piteformát vékonyan kivajazunk. A leveles tésztát óvatosan kicsomagoljuk a papírjából, és kibéleljük vele a piteformát. A peremén kilógó részeket levágjuk, és ezzel pótoljuk azon réseket a formában, ahová esetleg nem jutott tészta. A tészta alapját néhány helyen villával megszurkáljuk.
  3. A túrót a tejföllel, a 3 tojással, a reszelt parmezánnal kikeverjük, beletesszük a kihűlt bacont és az újhagymát. Meg kell kóstolni, mert a bacontól már elég sós lesz, de akinek még szükséges, sózza meg. Picit meg is borsozzuk. Ezt a tölteléket a pitébe töltjük. A közben elkészült reszelt burgonyát a töltelék tetejére igazgatjuk, majd 5 dkg reszelt trappista sajttal megszórjuk.
  4. A pitét forró sütőbe toljuk, és kb. 45-55 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22709
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a pitéket, akár sós, akár édes változatban. Próbálok új ízeket, új alapanyagokat összekombinálni, és hála istennek ezeket nem nagyon lehet elrontani. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek