r
Nosalty Logó

Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    2535 micro
  • β-karotin
    6316 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    12633 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 1146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük.
  2. A hagymákat aprítjuk, és felvágjuk a zöldségeket. 1 db chilit karikára vágunk, 2 db-ot félreteszünk.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, rövid ideig pároljuk, majd feleresztjük vízzel, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
  4. Amíg a leves fő, elkészítjük a csipetkét. Amikor a zöldségek már puhák, lisztes tejföllel behabarjuk, belecsipkedjük a tésztát.
  5. Tálaláskor kanalazunk a levesre tejfölt, és teszünk rá petrezselyemlevelet, chilit. (Ezzel biztos szerzek megint néhány ellenséget. No, de sebaj! Van egy rossz hírem: túlélem!)
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5545
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a karfiollevest. Ezúttal csipetkével készült, s természetesen chilivel. Aki ismer, az tudja, hogy nagy kedvelője vagyok a csípős ételeknek  Ezért már többen támadtak, amit azért sem értek, mert a csípős ételeket nem kedvelőknek nem kötelező a receptjeimet olvasni, de a chili akár el is hagyható az ételből.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!