r
Nosalty Logó

Tejfölös kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 997 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3990 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 314 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 997 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 3990 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a csipet sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a lisztre öntjük, tojást és puha vajat adunk hozzá, és bedagasztjuk. Egy órán át kelni hagyjuk meleg helyen.
  2. Mikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  3. 5-6 cm széles csíkokra vágjuk hosszában a tésztát, majd megsodorjuk, és 3 ilyen sodort tésztából fonatot készítünk, és belefektetjük a tepsibe. Új fonat, az előző mellé fektetjük. Kicsit széthúzzuk, hogy teljesen betakarja a tepsi alját, és "koppanásig" érjen mind a négy oldalán (nem baj, ha nagyon vékony, úgyis nő még!). Letakarjuk, hadd pihenje ki magát.
  4. Amíg a tészta pihen, fogjuk a tejfölt, feltesszük főni, és 1-2 jó evőkanál vajat adunk hozzá. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Közben ízlés szerint megsózzuk (én úgy szeretem, ha éppencsak sós).
  5. Mikor ez készen van, ráöntjük a tepsiben lévő tésztánkra, és előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütöm, míg a tejföl aranysárga lesz a tetején.
  6. Mikor kész, kivesszük, és azon melegében borsot őrölünk rá. (Ízlés szerint, de ne sajnáljuk ;-D)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x60 (kb)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8002
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc sütim. Nemrég kaptam meg a receptet anyutól, az ő barátnője sütötte sokat, majd anyu is eltanulta. Sajnos (?) nem tudom, milyen, mikor kihűl, azt a süti sosem élte túl. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek