r
Nosalty Logó

Tejfölös - hagymás karfiolköret

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Noy
Tejfölös - hagymás karfiolköret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd delikátos vízbe dobjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske kókuszzsíron megdinszteljük, elzárjuk alatta a gázt. A hagymára dobjuk a megfőtt karfiolrózsákat és jól átforgatjuk, miközben kisebb darabokra vágjuk a fakanállal.
  3. A tejfölbe belekeverjük a fehér borsot, metélőhagymát, delikátot, szerecsendiót, ráütjük a 2 tojást és jól kikeverjük. A tejfölös-tojásos-fűszeres masszát a karfiolra öntjük és jól átforgatjuk.
  4. A jénait kókuszzsírral kizsírozzuk, és kevéske kukoricadarával megszórjuk egyenletesen. A karfiolt a jénaiba helyezzük, szépen egyenletesen elterítjük az alján. Kukoricadarával meghintjük a tetejét, és ráreszeljük a sajtot.
  5. Közepes hőfokon a sütőben megsütjük, hogy egy kis színt kapjon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8167
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Sült oldalassal tálaltam, amit sütőzacsiban sütöttem meg húsvarázs, metélőhagyma, bazsalikom, majoranna, színesbors hozzáadásával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami könnyű köretre vágytam, ami egyben egészséges is. Így született meg a fejemben ez a finom kis köret recept. A dinsztelt hagymától kellemes ízt kap a karfiol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek