r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkemájpaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Tejfölös csirkemájpaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 954 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4776 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6752 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1454 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6689 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2859 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 954 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    3773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7958.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    881 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    4538 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2493.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33760 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    138 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7269 micro
  • Kolin:
    2205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33445 micro
  • α-karotin
    673 micro
  • β-karotin
    3272 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    14294 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 4776 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    407 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A paradicsomot, paprikát egy tálkába kicsi darabokra felaprítjuk.
  2. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, s egyenesen erre aprítjuk a hagymát. Nemcsak üvegesre pároljuk, hanem kissé barnára sütjük.
  3. Ha megpirult a hagyma, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, majd ráöntjük a paradicsomot, paprikát, beleszórjuk a fűszereket, elkavarjuk, felöntjük a vízzel, s fedő alatt pároljuk, hogy a zöldségek szétfőjenek (ha aprócska darabok lesznek benne, nem baj, úgy a jó, s a paradicsomnak a héját nem húztam le), körülbelül 30-35 percig. Időnként átkavarjuk.
  4. Ezalatt a májat megtisztítjuk, megmossuk, a tésztát - mindenki ízlésének megfelelően - kifőzzük, most rövid cső volt a soros! :)
  5. Ha már jónak ítéljük meg az alapot, hozzáöntjük a májat, elkavarjuk, tovább főzzük együtt, körülbelül 20 perc alatt megpuhul. Azután beleöntjük a tejfölöket, jól elkavarjuk, s még 5-10 percig rotyogtatjuk együtt őket. Ha kész, elzárjuk a hőt, állni hagyjuk egy keveset.
  6. Én a pörköltekhez sosem használok lisztet, a hagyma és a többi zöldségféléktől finom, sűrű szaftja lesz! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6904
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A máj nagyon megosztó étel....én nagyon-nagyon-nagyon, de nagyon imádom....ahogyan én készítem :)…..az egy tévhit, hogy a sótól megkeményedik a máj....én - több évtizede - mindig sóztam az elejétől a májételeket, s nagyon puhák maradtak....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek