Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös babfőzelék virslivel recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A főzelékhez

A habaráshoz

összesen: 632 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A főzelékhez

A habaráshoz

összesen: 2529 kcal

energiatartalom / 100 g *

A főzelékhez

A habaráshoz

összesen: 103 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

replika
receptteszter / replika Sat, 2013-11-30 14:49

Azt hittem, ezt a főzeléket én találtam fel, de úgy látom, más is szereti. Az is nagy előnye, hogy 5 percen belül elkészíthető, és ha nem teszünk bele lisztet, hidegen nagyon finom hagymás babsalátaként fogyasztható.
Én is variálom, hol így, hol úgy készítem. Van, mikor csak belekarikázom a virslit, de van, hogy előtte a karikákat teflonban lepirítom, és úgy adom a főzelékhez.
Egyszer csak poénból a tejfölhöz kevertem egy tk.-ek. krémsajtot, majd hidegen ettem (addigra az ízek is összeérnek) - nagyon finom volt. Van, hogy vörös-, van, hogy fokhagymát teszek bele, de van, hogy mindkettőt.
Annyit hozzátennék, hogy nem szoktam vizet hozzátenni, sőt, még a levet is leöntöm a babról. 3 doboz babhoz (azaz 3 adaghoz) szoktam egy pohár tejfölt elkeverni, és, ahogy írtam, nem teszek bele lisztet.
Tudom, durva, de szerintem ez a főzelék konzervből az igazi, nem a "valódi babból". De ezt csak csendben mondom, nehogy meghallja valaki :D

egyszeruteremtes
egyszeruteremtes Fri, 2014-09-26 13:34

Ilyen rosszindulatú hozzászólással itt még sosem találkoztam! Néha jobb csendben maradni, mint ok nélkül bántani másokat...

Kipróbáltam a receptet, és ízlett. Kevesebb vizet használtam, igaz - de mindannyian mások vagyunk, engem egyáltalán nem zavar.. :) Köszönöm az ötletet!

kaname
kaname Sun, 2013-11-03 19:32

Ez igen kedves volt... Kóstoltad, hogy tudod, jó-e? Van aki hígabban szereti a főzeléket, nem a kanál meg áll benne fajtát. Én is közéjük tartozom. Addig meg nem kell véleményt alkotni egy ételről kép alapján, míg nem tudod, milyen az íze..

632
vörösbab 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
víz 1.5 l
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
virsli 10 dkg
tejföl 200 ml
finomliszt 1 púpozott ek