r
Nosalty Logó

Tejes zsemlék nyultanti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Tejes zsemlék nyultanti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1337 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 334 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1337 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tojást öntsük a kenyérformába. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sarkaiba. Készítsünk kis bemélyedést a lisztbe (figyeljünk, hogy ne érjen az alatta lévő folyadékig), és szórjuk bele az élesztőt.
  2. Állítsuk be a dagasztóprogramot; ha lehet, az alap/normál beállítást válasszuk. Nyomjuk meg a start gombot. Vékonyan kenjünk meg olajjal két sütőlemezt.
  3. Ha a dagasztás kész, a tésztát vegyük ki a gépből, s tegyük liszttel vékonyan meghintett deszkára. Gyengéden dögönyözzük meg, osszuk 12 egyenlő részre, és ezeket takarjuk le vékonyan beolajozott fóliával.
  4. Vegyünk kézbe egy tésztadarabot, a többi közben maradjon letakarva, majd egy belisztezett deszkán gyúrjunk belőle kúpos végű, hosszúkás formát. (Én klasszikus kerek formát készítettem, mert nekem az jobban tetszett.) Ismételjük meg a többi tésztadarabbal is a műveletet.
  5. Tegyünk át mindkét sütőlemezre 6-6 darabot, egy sorban, és meglehetősen közel egymáshoz. Takarjuk le fóliával, és meleg helyre téve kelesszük 30 percig, vagy amíg a duplájára kelnek, és egymáshoz érnek. Közben a sütőt melegítsük elő 220 C-ra (gázsütő 7. fokozat).
  6. Kenjük meg a tészták tetejét tejjel (ez el is hagyható), majd a lemezeket toljuk a sütőbe. A sütési idő 15-18 perc, vagy amíg a zsemlék világosra nem pirulnak. Rácsra téve hagyjuk kihűlni őket, majd válasszuk szét egymástól a zsemléket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10522
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Ajánló

A recept kenyérsütőgéphez íródott, de természetesen kézi dagasztással is bátran nekifoghatunk, könnyű lesz, mert kis mennyiség. Készíthetünk dupla adagot is, a felét fagyasszuk le, és bármikor felhasználhatjuk. Az élesztőből ilyenkor nem kell duplázni a mennyiséget.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejes zsemlék nyultanti konyhájából
nyultanti 100 recept

Szeretünk itthon mindenféle pékárukat gyártani magunknak. Általában ez kenyér formájában ölt testet, de ha van időm, akkor szívesen gyurmázgatok mindenféle zsemlécskéket is magunknak. Ebből a receptből picike kis péksütemények lesznek, de ha átfutjuk a hozzávalók mennyiségét, és végiggondoljuk, hogy ebből 12 db készül, akkor nem meglepő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek