r
Nosalty Logó

Ted torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cupptigris
Ted torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Összesen 6218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7580.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2616 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.7 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1849 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 6218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Elkészítés

A fej tésztájához

  1. A fej tészta elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd finoman hozzácsurgatjuk a felolvasztott, de nem forró margarint, ezzel jól összekeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sürőporral és a kakaoporral, és 1/3-át a felvert tojássárgájára szitáljuk.
  4. Közben a fehérjét kemény habbá verjük. Majd a maradék lisssztel és a tojásfehérjét fokozatossan finom mozdulatokkal a masszához keverjük.
  5. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük.
  6. A fülek és az orr tésztát a fentihez hasonló módon készítjük el. (Kakaópor nélkül) Egy kb. 20x20-as kivajazott tepsibe.
  7. A krém:
  8. A gesztenyepürét burgonyanyomón lenyomjuk.
  9. A pudingot a leírás szerint elkészítjük.
  10. A langyosra hűlt pudingot a gesztenyemasszához nyomjuk. Hozzáadjuk a rumaromát és ízlés szerint a cukort.
  11. Összeállítás, díszítés:
  12. A kész tortalapot 3 részre vágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel.
  13. A tepsis tésztából pohár segítségével kivágjuk az orrnak és fülnek valót. Az fülhöz fülenként 3 egyforma méretű félkört vágunk ki,és megtöltjük krémmel, majd a fejhez ragasztjuk krémmel.
  14. Az orrhoz 3 kört vágunk ki (kb. 7, 6, 5, cm-eseket), a pofijára tesszük,és megtöljük krémmel. Alulra kerül a 7 cm-es rá a 6, majd az 5 cm-es.
  15. Ha megvan az alap, akkor a fenti hozzávalókból pudingot főzünk. A már kihűlt pudingot nyomózsákba töltjük, és kinyomkodjuk a TED "bundáját". Megcsináljuk vastag, egyedi szemöldökét.
  16. A pofácskáját is nyomozsákkal díszítjük.
  17. A fülénél csinálunk egy kis peremet, és kakaóval megszórjuk a "belső fülét".
  18. Végül az sportszeletből kifaragott orrocskát, szájacskát és a szemet a helyére tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14313
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cupptigris 1 recept

Moziban jártunk szerelmemmel, és megnéztük a TED című filmet. A kis medve rögtön a kedvencünk lett.  Életemnek közeledett a születésnapja, és gondban voltam, hogy milyen tortát csináljak neki. Kinyomtattam TED képét, és megpróbáltam "lekoppintani", gondoltam, meglepem TEDDEL. Sikerült.

Hozzávalók

A fej tésztájához

A fülek és az orr tésztájához

A krémhez

A bundához

Az orrához

Az arc egyéb részeihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek