r
Nosalty Logó

Téboly szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Téboly szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A brownie réteghez

A csokis keksz réteghez

A sajttorta réteghez

Összesen 403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A brownie réteghez

A csokis keksz réteghez

A sajttorta réteghez

Összesen 4833 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A brownie réteghez

A csokis keksz réteghez

A sajttorta réteghez

Összesen 346 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 4833 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A brownie réteghez

A csokis keksz réteghez

A sajttorta réteghez

Elkészítés

A brownie réteghez

  1. Egy nagy tálba szórjuk a cukrot, a sót és a kakaóport, majd jól elkeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és simára keverjük.
  2. Egyesével a keverékhez adjuk a tojásokat, végül részletekben a lisztet. Csomómentesre keverjük, és áttöltjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 160 fokon, 15-20 percig sütjük, majd lehűtjük, míg a többi réteget elkészítjük.
  4. Jöhet a süti legfelső rétege, a csokis keksz.

A csokis keksz réteghez

  1. Egy tálba öntjük a puha vajat a cukrokkal, sóval, vanília kivonattal és tejjel, majd egy robotgép segítségével simára keverjük.
  2. Részletekben hozzáadjuk a lisztet, végül az apró darabokra tört étcsokoládét, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. Két sütőpapír közé tesszük, és tepsi méretűre nyújtjuk, majd hűtőben pihentetjük, míg az utolsó réteget is elkészítjük.

A sajttorta réteghez

  1. Egy tálba öntjük a krémsajtot és a cukrot, majd simára keverjük a robotgéppel.
  2. Folyamatos keverés mellett a keverékhez adjuk a tojásokat, a sót és végül a lisztet.
  3. A kihűlt brownie rétegre öntjük a sajttortás masszát, majd óvatosan a kinyújtott kekszes tésztát is, és 160 fokon további 50-60 percig sütjük.
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 42432
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 25.

Receptkategóriák

Vigyázat, igazi kalóriabomba recept következik! Egy süti, aminek minden rétege már magában is megállja a helyét: Egy réteg brownie, egy réteg sajttorta és egy réteg csokis keksz.  Ezt tényleg nem lehet abbahagyni! :)

Hozzávalók

A brownie réteghez

A csokis keksz réteghez

A sajttorta réteghez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek