Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi vendégváró hidegtál recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

összesen: 407 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

összesen: 4844 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

összesen: 166 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kathleen
kathleen Thu, 2013-06-13 23:23

Kedves Mártika és Feri,
technikai tanácsot szeretnék kérni. A főzőtejszínem 22 %-os volt, és amikor a besamelbe kevertem, kicsapódott, túrós lett. Veszettül kevertem de a vaj újra kivált. Ekkor próbáltam menteni a menthetőt, és tejet adtam hozzá, és sikerült krémmé varázsolni. Mi történhetett?
Másik kérdés, hogy amikor visszatesszük a tűzre (nyilván a tojás hőkezelése miatt) mennyi ideig kell "felfőzni"? mit jelent a felfőzni kifejezés?
Ízre nagyon finom, eddig csak főtt krumplis változatban hallottam, de mi az ehhez a szép, sima, ízletes változathoz képest?!?!

klarica
klarica Thu, 2011-04-21 11:46

Nagyon szépen köszönöm, majd próbálkozom:) mert ebbe kezdő vagyok.

klarica
klarica Sat, 2011-04-16 16:05

Egy kérdésem lene , ami lehet ha butaság, hogy a tőlteléket főzőtejszinnel készitjük?

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2012-04-05 11:48

Főzőtejszínt javasoljuk.
Az üzletekben főző-, illetve habtejszínnel találkozhatunk.
A két termék közti különbség előállításukban rejlik, amely eredményeképp a főzőtejszín jól tűri az akár hosszabb hőkezelést is, ám a habtejszín fehérjéi 60 °C körüli hőmérsékleten kicsapódnak.

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2011-04-18 07:18

Kedves klarica!

Igen.
A sonkatekercshez és kaszinótojáshoz is főzőtejszínt
használunk.
További szép napot!
üdvözlettel: Ferenc

szandiandi
szandiandi Fri, 2010-09-24 07:41

Az ilyen ínyencségeket nálunk nagyon szeretik,így biztos elfogom készíteni!

Ronchica
Ronchica Fri, 2010-09-17 13:19

Én is immáron másodjára készítem el, NAGYON FINOM!!!!Köszönöm szépen a receptet Kedves Mártika és Feri!!!!

bejczyne
bejczyne Thu, 2010-08-26 14:53

Kedves Mártika és Feri!
Elkészítettem a kisfiam keresztelőjére. Mondhatom tökéletes lett. Nekem közel 60 tekercs lett a töltelékkel. Köszönöm a receptet, már a kedvenceink között szerepel.

hegedusa
hegedusa Sun, 2012-03-25 20:51

Kedves Bejczyne!
A megadott adagokkal dolgozva tudtál 60 db tekercset megtölteni?
Húsvétra készíteném és nem tudom pontosan hogyan kalkuláljak. A recept 18 db tekercset ír.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv: Andi

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-08-30 14:34

Kedves bejczyne!

Nagyon örülünk a sikerednek!
További szép hetet kívánunk!

Üdvözlettel: Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-17 13:02

Hallgattátok már a macskát, milyen hangot ad ki, amikor halat eszik ? Annyira ízlik neki, hogy közben morog. Nos, Drágáim, elkészítettem ezt a fincsa tálat és a vendégeimnek annyira ízlett, hogy macskamódra morogtak hozzá !!!

407
gépsonka 30 dkg
vaj 15 dkg
finomliszt 3 evőkanál
habtejszín 2.5 dl
tojássárgája 3 db
ecetes torma 30 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 1 csipet
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
mustár 1 kk
gépsonka 30 dkg
brokkoli 50 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
zselatin 10 g
trappista sajt 5 dkg
salátalevél 3 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
paprikakrém 1 ek
főtt tojás 4 db