r
Nosalty Logó

Tavaszi szeszély

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gáspár K. Balázs
Tavaszi szeszély
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    2851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 2582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tepsit kivajazunk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, amit egyenletesen eloszlatunk úgy, hogy a tepsi oldalára is kerüljön.
  2. Felszeleteljük a kifliket ízlés szerinti vastagságra, majd a langyos tejjel lelocsoljuk - csak enyhén kell megáztatni a kifliket.
  3. A mosott gyümölcsöket ízlés szerinti méretűre szeleteljük.
  4. Az előkészített kiflik felével kibéleljük az előkészített tepsinket.
  5. A szeletelt gyümölcsökkel és/vagy lekvárral megszórjuk/megkenjük a réteget, majd jöhet rá a maradék kifli.
  6. Megszórjuk ízlés szerint mazsolával - elhagyható lépés azoknak, akik nem szeretik, illetve helyettesíthető, ha könnyebb gyümölcsöt/lekvárt választottunk, reszelt csokival is.
  7. Egy nagy méretű keverőtálban összekeverjük a vaníliás cukrot, cukrot, egész tojást, majd hozzáöntjük az (1 nagy pohár) kefirt és az (1 kis pohár) tejfölt, amit csomómentesre keverünk.
  8. Leöntjük a tepsiben várakozó kifliket.
  9. Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1672
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gáspár K. Balázs 1 recept

Gyerekkoromban tanultam, arra az esetre, ha vágynék egy kis süteményre, hogy ha már bűnözök, legyen laktató és vitaminokban gazdag, amit megeszek, mégse menjen rá a fél napom az elkészítésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek