r
Nosalty Logó

Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Összesen 3880 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7720.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    3719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1393 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3611 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 3880 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval összeszitáljuk egy nagy tálban, a közepébe mélyedést képzünk, beletördeljük az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és egy deciliter langyos tejjel locsoljuk. Picit összekeverjük, és hagyjuk ott felfutni.
  2. A tálba tesszük az összes többi tészta alapanyagot, egyedül a vajból csak 5 dkg-ot, mert a másik 2 dkg még később kell majd.
  3. Begyúrjuk a tésztát, halványan belisztezzük a tál alját, úgy hagyjuk benne a pihenni egy órát, kendővel letakarva meleg helyen.
  4. Utána kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a maradék vajjal. Először jobbról-balról, majd fentről-lentről behajtjuk a tésztát, és így is hagyjuk egy fél órácskát pihenni, csoda szép bucika lesz.
  5. Közben összeállítjuk a tölteléket. Én aprítógéppel csináltam, először a sonkát, sajtot és zöldségeket szecskáztam, majd hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a mustárt is, és pici fűszerezés után krémesítettem tovább. De a sonka és a hagyma minikockázásával és a sajt+répa reszelésével is megoldható ez a feladat.
  6. Ekkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  7. Aztán megint kinyújtjuk, ha tudományosak akarunk lenni, akkor 56x48 centisre, hogy pontosan 35 db 8x8 cm-es négyzetet tudjunk kivágni belőle.
  8. A kiszabott lapocskákra egy-egy duci teáskanálnyi tölteléket teszünk, és mint egy tortellinit, egyik sarokból az ellentétes oldali sarok felé felcsavarjuk, a másik két végét összenyomva, hogy a töltelék ne tudjon kiszaladni belőle.
  9. A bucikat úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy hagyunk pici helyet közöttük, inkább több lépésben süssük őket, hogy megtartsák a formájukat.
  10. Az így sorba rakott töltött tésztákat megkenjük tojásfehérjével, és előre lereszelt sajtból pici kupacokat teszünk rájuk.
  11. Na, ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 180 fokon, tálcánként kb. 20-25 percre sülni.
  12. A sütőből kivéve tegyük egyből a kínáló tálra a töltött bucikat, és ha tudunk, várjunk egy pár percet, mielőtt megkóstolnánk, mert nagyon forró ekkor még a belseje. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1698
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Ajánló

35 tortellini formájú buci lesz ebből az adagból, ami elég tetemes. Kínálhatjuk húsvétkor, vagy a nap bármelyik szakában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét előtt mindenki keresi a sonkás-, medvehagymás- , túrós kiflirecepteket a neten, gondoltam, mutatok egy sokkal egyedibb csavarású, tavaszi töltelékes változatot, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek