r
Nosalty Logó

Tavaszi nyulas pite

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Tavaszi nyulas pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    3019 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    3353 micro
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    12074 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    13411 micro
Összesen 2560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákkal, paprika nélkül elkészítjük a megszokott módon a pörköltöt a nyúlcombból. A nyulat apróbb darabokra vágjuk, és besózzuk. A vöröshagymát összevágjuk, és az olajban barnásra pirítjuk. A megpirított hagymába beletesszük az összenyomott fokhagymát, végül a feldarabolt húst, majd körülbelül 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
  2. Ha a hús majdnem puha (kb. 45 perc), alaposan lefejtjük a csontról, és a szaftba visszadobjuk.
  3. A gyökérzöldségeket egyenlő (1x1 cm-es) kockákra vágjuk, a spenótot összetépkedjük, és puhulásig főzzük a raguban (kb. 10 perc). Az ízét sóval, borssal, magos mustárral, ecettel és worcestershire-szósszal állítjuk be (+ízlés szerint szójaszósszal).
  4. Ügyeljünk rá, hogy sűrű legyen az étel, de azért legyen alatta kevés folyadék, hiszen a sütőben tovább párolódik majd. Egy hőálló jénaiba vagy tepsibe öntjük a ragut.
  5. A vajas tésztát 0,5 centisre nyújtjuk, és alaposan befedjük vele a ragut. Kilyukasztgatjuk egy késsel, hogy a gőz távozhasson, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 15 perc).
  6. Azonnal tálaljuk egy kevés olívaolajjal meglocsolt zsenge madársaláta vagy valami hasonló friss zöld kíséretében, így állítva kontrasztot a forró pitével.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1291
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 25.

Ajánló

Maradék pörkölt vagy egyéb húsétel remek újrafeldolgozása lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Méltatlanul hanyagolt húsfajta...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek