r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tavaszi gyümölcsleves Liliom85 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Összesen 257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Összesen 2053 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Összesen 61 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3661.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    2098 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2732 micro
  • β-crypt
    374 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 2053 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészület: A gyümölcsöket megtisztítjuk és ízlésesen feldaraboljuk őket, falatnyi darabokra.
  2. Az almákat meglocsoljuk egy pici citromlével, hogy szépek maradjanak addig, míg a fazékba kerülnek, továbbá így már elő is ízesítjük őket.
  3. Az 1 cs epres pudingport elkeverjük 2 dl tejben csomómentesre, majd magára hagyjuk. Később lesz rá szükségünk.
  4. Egy nagyobb lábasba öntjük a maradék, vagyis 1,3 l tejet, majd ízesítjük is (3-4 db szegfűszeggel, 1 tk fahéjjal, reszelt citromhéjjal és 1 citrom levét is belefacsarjuk). Az édes ízről a 8 édesítőtabletta gondoskodik (én esetemben Süssina).
  5. Figyelmes kevergetés mellett sorban adjuk hozzá az ízesített tejhez a gyümölcsöket, de nem mindet egyszerre, - mert nem akarjuk, hogy szétfőjenek. (Elsőként a körte, majd az almák, a barackok, a meggy, és végül a banán).
  6. Lassan mire mind a lábasba került a tej is fellfort, kevergetve várunk, míg rottyan egyet, aztán picit levéve a tűzről hozzáadjuk a csomómentesre kevert pudingport (amit az elején félretettünk). A hőkiegyenlítés miatt még ezt megelőzően egy evőkanállal veszünk a lábasban lévő léből, és hozzáadjuk a pudingos keverékhez. Ezzel is felforraljuk de nem túl sokáig, aztán a jöhet a főzőtejszín, mely a leves lágyságáárt felel (én 250 ml-t használtam).
  7. Kevergetjük még 2-4 percet, aztán levesszük a tűzről.
  8. Lefedve hagyjuk egy picit, hogy az ízek meg ne szökjenek.
  9. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá :-)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7020
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféleképpen készítettem már gyümölcslevest (pudingosan, simán, krémlevesként, 50-50%-os vizes-tejes alapon, csak vizes alapon, csak tejes alapon), de a kedvesem, aki egyátalán nem szereti a gyümölcsöket, ebből a fajta vegyes gyümölcslevesből mindig repetát kér! Viszonylag gyorsan és finomat kreálhatunk - Jó étvágyat hozzá :)  

Hozzávalók

A leveshez

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!