r
Nosalty Logó

Tatárbifsztek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Lousha
Tatárbifsztek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2130 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9016.3 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    5424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 2130 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, pucoljuk meg a fokhagymát is. Kockázzuk fel a húst. Tegyük az összes hozzávalót késes aprítóba, és addig aprítsuk, míg krémes masszává nem válik a hús. (Aprító hiányában daráljunk le mindent húsdarálón kétszer-háromszor.)
  2. Simítsuk a masszát lapos, légmentesen zárható edénybe, tömködjük jól le, és spatulával alaposan igazgassuk el, simítsuk le, hogy minél kevesebb levegő tudjon a belsejébe jutni (ha nagyon biztosra akarunk menni, egy vékony réteg olajat is önthetünk a tetejére), majd zárjuk le az edényt. Tegyük a hűtőbe.
  3. Érleljük a bifszteket minimum egy, de inkább két napig. Ez alatt ne bolygassuk, ne kevergessük, ne nyissuk ki az edényt.
  4. Tálaláskor vegyük ki a húst, alaposan keverjük át, majd rendezzük el ízlésesen egy tálon, pl. villával félgömbbé formázva, megcsíkozva, koktélparadicsommal és főtt fürjtojással körberakva. Friss (akár fokhagymával megdörzsölt) pirítóssal, ízlés szerint savanyú uborkával, gyöngyhagymával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 39009
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 21.

Ajánló

Fogyasszuk el lehetőleg egy nap alatt. A sok fűszer kiválóan ellene dolgozik a baktériumoknak, de azért mégis nyers húsról beszélünk, és minél többször vesszük ki a hűtőből, keverjük át stb., annál többször éri levegő, hőmérsékletváltozás, ami nem segíti az eltarthatóságot. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunkban mindig is hagyományos karácsonyi előétel volt "a tatár", amit egyöntetűen mindenki nagyra értékelt. Ezt a tradíciót a saját háztartásomban is megtartottam, és talán jelzi, mennyire szeretem, hogy két főre is nagyjából annyit készítek belőle, mint annak idején az ötfős család számára. Készítettem már többféle húsból is, igazából mindig ugyanolyan finom volt, a lényeg, hogy biztosan abszolút friss legyen, és szép, zsírmentes, de nem feltétlenül fontos, hogy épp bélszínt vegyünk, ha találunk jó minőségű, de olcsóbb marharészt. A recept kifejezetten nagy adagra szól, bátran felezhető, még úgy is jut majd mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk