r
Nosalty Logó

Tartósítószermentes paradicsomszósz télire

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tartósítószermentes paradicsomszósz télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 184 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5061.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    9452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4200 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1370 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1500 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10100 micro
  • β-karotin
    44900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257300 micro
  • Lut-zea
    12300 micro
Összesen 1839 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2570 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 18 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat alaposan megmossuk. Ha van hibás része, kivágjuk. Mindegyiket félbevágjuk.
  2. Átpasszírozzuk nyersen vagy főve.
  3. A levet felrakjuk főni a cukorral és a sóval. Ha felforrt, fogunk egy tiszta textil pelenkát, azt ráterítjük a lére, és egy kancsóval vagy egy merőkanállal lenyomjuk, így letudjuk szedni róla a vizet.
  4. Ha leszedtük a vizet, akkor még a kívánt állag eléréséig főzzük.
  5. A befőttesüvegeket elmossuk, és egy tepsibe állítjuk, aminek az aljában 1 ujjnyi víz van. 180 C-os sütőben 10 percig sterilizáljuk.
  6. Egy nagy fazék aljába 3-4 fehér konyharuhát rakunk, és 1/4-ig megtöltjük vízzel, amit 60-70 C-ra melegítünk.
  7. Az üvegeket peremig töltjük paradicsomszósszal, és egy papírtörlővel megtöröljük a száját. Rácsavarjuk a kupakot, és beleállítjuk a vízbe. Víz forrásától számítva 30 percig teljes lángon forraljuk. Ha letelt az idő, elzárjuk a gázt, és az üvegeket egy konyharuhára kitesszük hűlni a pultra. 1-2 évig eláll.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3869
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén kipróbáltuk a tartósítószermentes elrakást, és hát ez a recept vált be a leghatékonyabban. Egyszerű, és megéri rászánni az időt, hiszen télen a legjobb a spagettivel :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!