r
Nosalty Logó

Tárkonyos rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Tárkonyos rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8409.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    694 mg
  • Foszfor
    3513 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1430 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3468 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5906 micro
Összesen 4693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst az ételízesítővel, a zöldbabot pici sóval külön edényekben megfőzzük.
  2. A felaprított vöröshagymát 2 ek zsíron megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Közben egy tepsit kizsírozunk, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a rizs felét.
  4. A zöldbabról leöntjük a főzővizet, összekeverjük a hússal és tárkonnyal, a tepsibe öntjük a rizsre, majd befedjük a maradék rizzsel.
  5. A tejfölt elkeverjük a tojással, befedjük vele a rakottast, rászórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9978
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Ajánló

Ha az elkészült ételt egy fél órát pihentetjük, akkor szépen lehet szeletelni, nem esik szét. A tálalásnál külön tejfölt kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos rakott zöldbab
Ligeti Károly 129 recept

A rakottak közt a kel és a karfiol mellett a zöldbab is előkelő helyen van a családi étlapon, kiváltképp, ha pulykából és tárkonyosan készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek