r
Nosalty Logó

Tárkonyos nyúlpaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Tárkonyos nyúlpaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

nyúlhoz

páchoz

Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

nyúlhoz

páchoz

Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

nyúlhoz

páchoz

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4925 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    323.7 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7065.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    4303 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29552 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

nyúlhoz

páchoz

Elkészítés

nyúlhoz

  1. Az egész nyulat az előző este feldaraboljuk, és babérlevelekkel, a borókabogyókkal és a fokhagyma gerezdekkel jó kis vörösborban egy éjszakára páclébe tesszük.
  2. Másnap kiszedjük a pácléből egy tésztaszedőre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon. (A bort most az egyszer nem használtam fel, mert a paprikásban nem jól mutat és a tejföllel nincsenek nagy barátságban)
  3. A répákat és a vöröshagymákat megtisztítjuk. A répákat karikára, a hagymákat apró kockákra vágjuk. A gombákat alaposan megmossuk, és a szárukból egy fél centit levágunk. Mivel igyekeztem aprókat venni, ezért csak felszeleteltem őket.
  4. A bográcsban felolvasztjuk a mangalica zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, beletesszük a sárgarépa szeleteket, és azokat is egy kicsi megpirítjuk.
  6. Beletesszük a nyúlhúst a bográcsba a darált pritaminpaprikával együtt, és addig pirítjuk, ameddig a hús fehéredni nem kezd. Félrehúzzuk a tűzről a bográcsot, és belekeverjük a pirospaprikát.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és visszatesszük a tűz fölé a bográcsot. A tárkony kivételével befűszerezzük.
  8. Amikor a hús már félig megpuhul, beletesszük a gombákat és a tárkonyt.
  9. Amikor elkészül, a tejfölt összekeverjük a zabkorpával, a pörkölt levéből kiveszünk egy merőkanállal, és belekeverjük a korpás tejfölbe. Alaposan összekeverjük, hogy ne legyen csomós, és óvatosan visszacsorgatjuk a bográcsba. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. A bográcsot forgatva összekeverjük, és levesszük a tűzről az elkészült ételt.
  10. Köretként mangalicazsíron tarhonyát pirítottam, és főztem meg. Magamnak kölest főztem.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27076
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Ajánló

Aki szeret bográcsozni, és a nyulat sem házi, sem vad mivoltában nem veti meg, az bátran kipróbálhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyúlhús nagyon egészséges, és a diétámhoz is teljesen megfelelő. A bográcsozás első idei zsengéjét vele követtem el. A nyuszi a mesék szerint nagyon szereti a sárgarépát és a gombát, ezért gondoltam, a bográcsból sem fogja kirugdalni. Az elképzelésem teljesen bevált, mert nagyon finomra sikeredett. Magamnak kölest főztem, a családom többi tagja tarhonyát kapott köretnek. Mellé fejes saláta volt.

Hozzávalók

nyúlhoz

páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek