r
Nosalty Logó

Tárkonyos-gerslis gyöngybableves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Tárkonyos-gerslis gyöngybableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészületek

Leves készítése

Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészületek

Leves készítése

Összesen 2175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészületek

Leves készítése

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    522 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    936 micro
  • β-karotin
    2258 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 272 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5492 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    4175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2034 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1147 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    7486 micro
  • β-karotin
    18064 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1289 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Leves készítése

Elkészítés

Előkészületek

  1. Áztassuk be a babot legalább 3-4 órával a leves elkészítése előtt, vagy előző nap.
  2. Egy külön tálban tegyük ugyanezt a gerslivel, ezt azonban elég beáztatni a leves elkészítése előtt kb. 1 órával.

Leves készítése

  1. Cseréljük le a gerslin a vizet, de ezúttal meleg vízzel öntsük fel, ettől kicsit megduzzad és könnyebben megfő.
  2. Az olívaolajon kezdjük el pirítani a kockára vágott vöröshagymát, ha üvegesre pirult, tegyük bele a a fűszerpaprikát, paradicsomot, tv paprikát, öntsük fel kevés vízzel (1-2 bögre), majd tegyük bele a babot, és főzzük 30-40 percig. Ha szükséges, a vizet pótoljuk (elég annyi víz, ami épp ellepi).
  3. Tegyük bele a sót, borsot, babérlevelet, leveskockát és a felaprított zöldségeket, a zellerlevéllel együtt, azonban a paprikát és a paradicsom héját ennél a fázisnál szedjük ki. Főzzük további 20 percen át.
  4. Majd tegyük hozzá a leszűrt gerslit, öntsük fel 2-2.5 liter vízzel, ha szükséges, sózzunk utána, majd újraforrástól számítva 15 percig főzzük a gerslivel együtt.
  5. Tegyük egy tálba a tejfölt, a 2 ek lisztet, habverővel keverjük el kevés víz hozzáadásával, keverjük csomómentesre. A levesből apránként kivett lével hígítsuk (2-3 merőkanál), keverjük el alaposan, majd öntsük a levesbe.
  6. Tegyük bele a tárkonyt, majd gyakori kevergetés mellett forraljuk fel újra. Vegyük ki a babérlevelet a végén.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4209
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Ajánló

Tálaláskor egy kevés tejfölt tehetünk még frissen a levesre. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös pörköltre emlékeztető, lágy ízű levest szerettem volna készíteni. Ezért is indítottam az alapját pörkölt jellegűen. Gerslit eddig még nem használtam, de a legtöbb esetben babos ételekhez, levesbetétként vagy rizst helyettesítő alapanyagként szerepelt. Kellemes, enyhe ízű leves, érdemes kipróbálni. 

Hozzávalók

Előkészületek

Leves készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek