Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkony télire recept

hozzászólások (40)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 23 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 90 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 18 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Mon, 2013-10-14 11:03

A tarkony imadatat erdelyi nagymamamtol "orokoltem". A het vegen meg kaptam egy jo nagy csokorral. Kiprobaltam ezzel a modszerrel eltenni egy pici uvegben. A tobbit szokasosan lefagyasztottam - en igy szoktam eltenni telire. Kicsit viharvert lesz, de a z ize, illata csodas marad. Marta

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-10-14 17:38

Az ecetet se dobd el majd, mert finom tárkonyecet lesz belőle, azt is feltudod használni. Így intenzívebb lesz a tárkony íze, mint a friss, vagy a fagyasztott tárkonynak. Piroska

kalamarildiko
kalamarildiko Wed, 2013-05-01 20:27

Fél marék szines borsot szoktam közéje rakni, meg a tetejére. Isteni illata lesz.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-20 18:13

Kedves Piroska!

Holnap ugrok neki a tárkonyomnak, remélem , hogy sikerülni fog, és télen is olyan nagy élvezettel használom majd, mint így frissen.
Mikhez szoktad használni téli időben, ily módon eltéve?
Buta kérdés, de az ecet kissé furdalja az oldalamat, mikbe tehető így?
Köszönöm a válaszodat, és szép nyári meleg napokat kívánok, és sok csodás zöldség, gyümölcs és fűszer berakását, hisz nyár vége van, sok a befőzési munka.:-o
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-08-20 18:51

Kedves Éva!
Először is a tárkony leveshez használom, mert a családom nagyon szereti. Ezt különböző módon készítem: húsgombóccal, vagy vagdalt hússal, mindenképpen bezöldségelve. Zöldséglevest is szoktam tárkonyozni, ilyenkor krumplit, vagy rizst is adok hozzá. Télen a bableves is finom tárkonnyal, különösen, ha füstölt hússal készül. Végül pedig a krumpli levest is készíthetjük ezzel, de ilyenkor nem rántást, hanem habarást teszek hozzá. Főtt húshoz pedig szósznak készítem. Nagyjából ennyi. Üdv. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 23:00

Kedves Piroska!

Hatalmas nagy sikere lett az anyósomnak adott ecetes tárkonyból, -ettől jobb és értelmesebb névnapi ajándékot nem is adhattam volna, nagyon örült neki!! :-O
Szedtem le frissen zsályát is, azt majd ő rakja el, mosva, leszárítva, később megszárítva, és lehet egyben, lehet összemorzsolva, kis edényben, ha az idő engedné, még adnék neki bazsalikomot és oregánót, mivel szeret nagyon pizzát sütni, a kakukkfű és a rozmaring sajna az idén nem lett annyira szép mint tavaly, de készülők a jövő tavaszra és nyárra ezerrel.:-O
Jó éjt!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2012-09-18 08:05

Kedves Éva-Anyóca!
Dicséretes dolog az anyósnak kedvében járni. Én már csak tudom, mert anyós is vagyok, és nekem is van anyósom. A zsálya is jó ötlet, azon kívül, hogy fűszernövény, nagyon jó torok és száj nyálkahártya gyulladásba. Szia: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-09-19 09:47

Kedves Piroska!

Próbálkozik az ember lánya...:-O

Nem is tudtam , hogy ilyen dolgokra is jó a zsálya, köszönöm a tanácsodat! :-O
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-09-19 11:30

Bizony jó, fogínygyulladás, afta, torokgyulladás - ezekre mind. Forrázatot készítünk és langyosan naponta többször gargalizálunk, öblítünk. Érdemes szárítva minél többet eltenni télire. Üdv. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-25 14:32

Piroska!

Elraktam négy üveg 7 dl-es ecetes tárkonyt. :-O ( 4 x 7 dl )
A leírásod alapján, jelen pillanatban, azaz a pénteki állás szerint, meg ahogy ma láttam, úgy néz ki, ahogy elvileg kellene, remélem, hogy minden rendben lesz, és az ősz, valamint a tél ideje alatt tudom használni.
Köszönöm szépen! :-O
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-08-25 16:21

Kedves Éva!
Nem csak az ecetet használhatod a tárkonyról, hanem aprítva magát a zöldet is. Először csak a vágott tárkonyt teszed bele az ételbe, majd kóstolás, utána annyi ecetet amennyi szükséges. Nem kell félni, hogy elromlik, mert az ecet tartósítja a tárkonyt. Szép hétvégét: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-25 23:38

Kedves Piroska!

Köszönöm a tanácsodat, így fogom készíteni az ételt. Annak külön örülök, hogy megmarad, nem kell miatta izgulni. Ja igen, biztos le volt írva, de nem figyeltem, hogy ha egyszer majd felbontom, utána a hűtőben tárolom?
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-08-26 08:58

Kedves Éva!
Használat után visszazárom és teszem a kamrába. 2-3 év múlva se romlik el. Legfeljebb veszít az értékéből, mint a gyógyszerek, de az íze megmarad. Nem kell hűtőben tárolni. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-26 11:43

Kedves Piroska!

Nagyon szépen köszönöm kedves válaszodat, és türelmedet. :-O

Szép vasárnapot kívánok! Kellemesebb már valamivel a meleg.:-o
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-08-26 12:23

Nagyon szívesen kedves Éva. Nálunk még mindig hőség van holnaptól ígérnek enyhülést. Szia: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-20 19:15

Kedves Piroska!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és igen tartalmas válaszodat, így már bátran ugrok neki a nagy bokor tárkonyomnak.:-O
Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

karica
karica / karica Sun, 2012-08-19 16:37

Kedves Piroska!
Van egy szép nagy tál levelem, most tépegettem :)
Nem kell aprítani mielőtt üvegbe teszem? Vagy használatkor szoktad?
Ilona

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-08-19 18:47

Kedves Ilona!
Nem kell aprítani, mert az aromája mind az ecetbe kerül. Csak használatkor kell aprítani. Piroska

karica
karica / karica Thu, 2012-07-12 05:48

Kedves Piroska!
A tárkonyom már virágzik. Lehet ilyenkor is eltenni, vagy jobb virágzás előtt?
Köszönöm a receptet:
Ilona

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-07-12 08:14

Kedves Ilona!
Jobb virágzás előtt, de most is elteheted. Én a virágokat lecsípném, azt nem tenném bele. Amikor leszeded a tárkonyt úgy vágd le, hogy 2-3 hajtásnyi maradjon a tőn, ott elágazik és 2-3 hét múlva újra szedheted, egészen őszig mindig kiújul. Az öntözést meghálálja. Üdvözlettel. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-22 22:32

Piroska!

Ezerrel köszönöm Neked!:-D
Mentettem.:-))))
Hatalmas nagy bokrom van, és főzögetek belőle, de most tudom, hogy fogom elmenteni télire.:-)
Szép nyári napokat kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-06-23 07:54

Szia Éva!
Érdemes eltenni ecetben, mert sokkal intenzívebb az íze így, mint frissen. Nyáron is mindig az ecetest használom. Az ecetet is lehet róla használni, mint tárkony ecet, savanyításra. Szép hétvégét kívánok. Piroska

ditte32
ditte32 / ditte32 Thu, 2012-06-21 21:04

Szia Piroska!
Ez isteni jó. Tavaly már én is tettem és idén is fogok! Szerencsére szép nagy bokor lett a kertemben, így az ismerőseimet is ellátom vele.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-08-26 16:51

Kedves csikipi!
Jövőre szeretnék lestyánt ültetni, és most olvasom, hogy azt is így tehetem el, szuper az ötlet, akkor jövőre jön a lestyán.:-O
Köszönöm, szép vasárnap délutánt!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-08-26 18:07

Kedves Éva!
Ha van hely a mélyhűtődben, a lestyánt fagyaszthatod is, talán úgy jobban megőrzi az aromáját. Aztán készítheted a finom csorbát. Üdv. Piroska

ditte32
ditte32 / ditte32 Sat, 2012-06-23 19:11

Köszönöm a tippet.Szerencsére az is van jó nagy bokor. Már szárítottam meg belőle, de így is ki fogom próbálni!A csorba meg egyenesen a kedvencem:)

23
tárkony 4 csokor
ecet 5 dl