r
Nosalty Logó

Tarkabableves füstölt oldalassal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
én kicsi konyhám
Tarkabableves füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5602.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    692 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1200 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    17073 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2977 micro
Összesen 3850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este külön-külön tálban langyos vízbe áztatjuk a babot és a bordákra vágott oldalast.
  2. Másnap feltesszük főni az oldalas darabokat annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a babot és a babérlevelet. Ízesítjük borssal.
  3. Megtisztítjuk a zöldségeket, a répát, petrezselyemgyökeret karikára, a zellert kis kockára vágjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet.
  4. Amikor a bab is félig puhára főtt, a leveshez adjuk a répát, petrezselyemgyökeret, zellert. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
  5. A lisztet az olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, 2 percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a fűszerpaprikával. 2-3 dl hideg vízzel -apránként adagolva- simára keverjük a rántást, és a levesbe öntjük.
  6. Ha a zöldségek is megpuhultak, a tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a zellerzöldet és a fokhagymát. A leves levéből merőkanállal szedünk a tejfölhöz, 4-szer, 5-ször úgy, hogy mindig elkeverjük benne a lét. Amikor már langyos a tejfölös keverék, ezt is hozzáadjuk a leveshez, további 3 percet forraljuk. Eltávolítjuk a babérlevelet. Csak kóstolás után sózzuk, mert az oldalas eredendően sós.
  7. Ha még tartalmasabb levest szeretnénk, akkor galuskát, vagy csipetkét is főzhetünk bele, ezt a tejföl előtt kell beleszaggatni, akkor, amikor a zöldségek még nem főttek teljesen meg. Ha tudjuk előre, hogy nem fog egyszerre elfogyni a bableves, akkor ne főzzük bele a tésztát, hanem főzzük meg külön és tálalásnál adagoljuk, különben felszívja a levet és romlandóbb is.
  8. Tálalásnál adhatunk még hozzá tejfölt és hegyes erős zöldpaprikát karikára vágva. Aki szereti, ízlés szerint savanyíthatja kevés ecettel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 38467
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarkabableves füstölt oldalassal
én kicsi konyhám 13 recept

Nálunk vannak téli és nyári ételek. Ezt a levest el nem tudnám képzelni nyáron. Általában akkor készítem, amikor valamilyen kelt tésztás süti a második fogás. Fánk, lekváros bukta, stb. Nna ez nem kímélő!

Címlapról ajánljuk

További cikkek