r
Nosalty Logó

Tarja vörösboros pácban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Tarja vörösboros pácban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 3 dl vörösborba 1 dl vizet öntünk, belerakjuk a köményt, a borsot, a fokhagymaport és a koriandermagot, majd felforraljuk.
  2. Mikor kihűlt, a hússzeletekre öntjük, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húst kevés olajon kisütjük, mindkét oldalát kb. 4-5 percig.
  4. Mikor a második oldalát kezdjük el sütni, akkor hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát is.
  5. Ezt követően felöntjük annyi páclével, hogy a húst ellepje, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik. Szükség szerint sózzuk.
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10506
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

A borpácot egy középkori receptben olvastam, amit szarvashúshoz használtak egykor. Mivel szarvas nem volt a hentesnél, kénytelen voltam beérni sertéstarjával is. Tényleg ízletes étel kerekedett ki belőle. A színe miatt nem kell megijedni, a vörösbortól van ilyen sötét színe, és sajnos a fénykép sem kapott elég fényt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek