r
Nosalty Logó

Tarhonyás karaj kukoricával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lousha
Tarhonyás karaj kukoricával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10767.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    480 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    638 mg
  • Foszfor
    2660 mg
  • Nátrium
    6253 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2163 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 3601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg a felkockázott hagymát egy kevés olajon (a megadott mennyiség felén).
  2. Dobjuk rá a kis kockákra vágott karajt (természetesen készíthető másféle húsból is), pirítsuk körbe, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá az apróra vágott paprikát. Ha az is megfonnyadt, jöhet a kockázott paradicsom.
  3. Amíg a paradicsom kiengedi a levét, egy külön edényben, kevés olajon pirítsuk meg a tarhonyát, míg szépen meg nem barnul. Folyamatosan keverjük, ne hagyjuk megégni.
  4. Adjuk a húshoz a vizet, majd a tarhonyát, keverjük jól el, és alacsony lángon, időnként átkeverve főzzük, míg a tészta megpuhul. Az utolsó pár percben keverjük hozzá a kukoricát is, valamint a majorannát. (Ha borsót használunk, annak inkább 10 percet adjunk.) Ha nagyon le akarna pirulni, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2935
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, gyors ebéd/vacsora, amit nagyjából mindenki szeret. Lehet belőle jó nagy adagot csinálni, eláll a hűtőben pár napig, de éppenséggel a fagyasztást is jól viseli. Eredetileg borsósnak készült, de amikor felfedeztem, hogy egy szem borsó nem sok, annyi sem rejtőzik a mélyhűtőben, beláttam, hogy a kukorica sokkal jobban illik ebbe az ízvilágba.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!