r
Nosalty Logó

Tárcsán sült húsok és zöldségek

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Tárcsán sült húsok és zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

Összesen 2020 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

Összesen 8073 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

Összesen 142 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5890.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    4321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 2020 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    444.5 g

Zsír

  • Összesen
    545.5 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23561 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    4472 mg
  • Nátrium
    17282 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3818.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    577 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4075 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8234 micro
Összesen 8073 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A húsokhoz

  1. Előző nap: A sertéstarját megpaskoljuk, egy tálba tesszük a karikára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és ráöntjük a sört... Mehet a hűtőbe.
  2. A húst sütés előtt 3 órával kivesszük a hűtőből, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük.
  3. A nyúlcombokat mézes-mustáros pácba tesszük, és ráöntjük a fehérbort. Szintén a hűtőbe kerül a keresztbe bevagdosott debrecenivel együtt.
  4. Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből.
  5. Másnap, ha szép az idő fogjuk a tárcsánkat (ami előző életében a földet művelte, és kis átalakítással lett a szabadtéri bulik aktív résztvevője), beletesszük a zsiradékokat és alágyújtunk (tüzelhetünk fával vagy PB palackról gázrózsával). Amikor a zsír felforrósodik, mintha serpenyőben sütnénk, akkor mehet bele a megtisztított, hasábokra vágott, lecsepegtetett burgonya.
  6. A zöldségeket alaposan megmossuk, csepegtetjük, konyharuhán szárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük grill fűszerkeverékkel.
  7. A felszeletelt szalonnát a tárcsa szélére körberakjuk, így a belőle kiolvadt zsír majd a húsra folyik. A tarjaszeleteket belemártogatjuk a forró zsírba, és kihúzzuk a tárcsa oldalára, így teszünk a nyúlcombokkal és a debrecenivel is. Időnként mártogatunk, fordítunk. Lassan, türelmesen sütjük készre, nehogy a húsok megégjenek, vagy ne süljenek át.
  8. A zöldségdarabokat fűszeres olajjal megkenjük, és a tárcsa szélére tesszük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért többször megforgatjuk. Néha olajos ecsettelkenegetjük.
  9. A burgonyát ha megsült kiszedjük, és nyerssel pótoljuk, vigyázva, nehogy ránk fröccsenjen a forró zsír!!! A sült krumplira fűszersót szórunk és lefedjük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 72364
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Amikor a húsok, zöldségek és a a burgonya elkészült, együtt kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Itt a tavasz, jön a nyár.  A kerti parti újra vár. Hívjunk hozzánk sok jó rokont, Gyújtsuk be a paraszt wok-ot. (kín rím, de igaz)

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek