r
Nosalty Logó

Tandoori csirke joghurtos nyári salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tandoori csirke joghurtos nyári salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A salátához

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A salátához

Összesen 2587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pácoláshoz

A salátához

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    1724 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6621.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    3493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    429 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    437 micro
  • β-karotin
    3456 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    6896 micro
  • Lut-zea
    4478 micro
Összesen 2587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A salátához

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A csirkecombokat lemossuk, bevagdossuk a tetejét,és félretesszük.
  2. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, és az egészen kicsire aprított fokhagymával. Hozzáöntjük egy citrom kifacsart levét, az olajat, és ebbe helyezzük bele az előkészített combokat. Egy éjszakán keresztül pácoljuk.
  3. Másnap egy tepsibe rácsot helyezünk, rárakjuk a combokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. egy óra alatt megsütjük, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5-8 perc alatt készre megpirítjuk.
  4. A salátához a zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricát, a fűszereket, az olívaolajat, és hűtőben pihentetjük.
  5. Tálaláskor natúr joghurtot csorgatunk a tetejére, és az elkészült csirkével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4735
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az indiai konyha egyszerűen levett a lábamról, mivel imádom a fűszeres ételeket, és szerencsére ott ebből nincs hiány. Tandoor sajnos nem áll rendelkezésemre, így maradt a sütő, de ezt az általuk használt pácot ki kellett próbálnom... :)

Hozzávalók

A pácoláshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek