r
Nosalty Logó

Tálbafőtt szikkadt kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Tálbafőtt szikkadt kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 660 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 2638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A kalácsot feldaraboljuk, és kibéleljük a tálat.
  2. 2 egész tojást és2 sárgáját3 ek cukorral felverünk, hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat, meglocsoljuk a kalácsot, majd a lekvár egy részét rárakjuk.
  3. Újabb kalács és lekvár réteg következik, újabb locsolás, amíg elfogynak a hozzávalók. Előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A 2 tojás fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, 10 perc múlva rásimítjuk az elősütött masszára, a lángot mérsékeljük, és még 15-20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 13546
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálbafőtt szikkadt kalácsból
Csiki Piroska 230 recept

Felhasználhatjuk nemcsak a sima kalácsot, de a diós-mákos bejglit és a maradék piskóta tésztát is. Aki szereti, mazsolát is tehet bele. Ha van maradék tojásfehérjénk, tehetünk még a tejes masszába, mert attól lesz finom kocsonyás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek