r
Nosalty Logó

A tábornok csirkéje

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
A tábornok csirkéje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1264 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. A zöldbab végeit levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. A lényeg, hogy még ropogós maradjon, de kicsit piruljon azért meg.

A csirkéhez

  1. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (a fokhagymát és a gyömbért reszeljük, nyilván), és jó alaposan elkeverjük. Ha túl sűrűnek ítélnénk, akkor mehet hozzá 2-3 evőkanál víz is. A lényeg, hogy jól oldódjon fel benne a méz.

A szószhoz

  1. A csirkecombokat kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt, majd az egészet jól összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben, ami lehet akár wok is, felhevítjük az olajat, és beledobjuk a csirkét.
  3. 5-6 perc alatt, nagy lángon átpirítjuk, hogy szép színt kapjon, majd nyakon öntjük a szósszal.
  4. Ezen a ponton érdemes lejjebb venni a lángot, hogy ne lövelljen izzó lávaként, inkább szép lassan rotyogjon és sűrűsödjön. Max tíz perc, és kész.

A tálaláshoz

  1. A csirkét rizzsel, zöldbabbal tálaljuk. A tetejét pedig megszórhatjuk pirított hagymával, szezámmaggal és vékonyra vágott újhagyma zöldjével is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24967
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai gyorskaja, amiben tudod, hogy mi van! Nem a világ legkifinomultabb receptje, cserébe isteni finom, laktató, és könnyen összedobható. Az eredeti recept innen.

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!