r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye polentával, erdei gombamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szűzpecsenye polentával, erdei gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A polentához

A gombamártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A polentához

A gombamártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 2951 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A polentához

A gombamártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1896.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1216 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 2951 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A polentához

A gombamártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A polentához a vizet egy vastag falú fazékba tesszük, megsózzuk, és felforraljuk.
  2. Folytonos keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön 40-45 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Miután elkészült, hozzákeverjük a vajat.
  3. A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk.
  4. A vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a szűzpecsenyét egészben, minden oldalán 1-2 percig sütjük.
  5. Ezt követően ahúst sütőben sütjük tovább. (Ha a serpenyő nem használható a sütőben, tegyük át egy tepsibe.) A hús alatt sütés közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  6. Oldalanként 10-10 percig sütjük a szűzpecsenyét. (Attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni a húst. Ha a húst nem lefedve sütjük, előfordulhat, hogy a zsiradék a sütőre fröcsög, és füstöl.)
  7. A gombamártáshozfelhevítjük a vajat,hozzáadjuk a kakukkfüvet, majd a megmosott, leforrázott erdei gombát. Kissé pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  8. Rászórjuk a keményítőt, átkeverjük,felöntjük fehérborral, és kb. 1 dl vízzel. (Ha szükséges, vizet még adhatunk hozzá.) Összeforraljuk, majdhozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön 10-15 percig főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 16314
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

A megsült szűzpecsenyét 2 cm szeletekre vágjuk, polentahalmokkal, erdei gombamártással kínáljuk, amelyet megszórhatunk juhtúróval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzpecsenye, polenta, erdei gomba. Nem is számítottam arra, hogy ennyire jó párosítás lesz. A szűzpecsenyét most úgy készítettem, hogy a közepe picit rózsaszín maradjon. Általában jól átsütve készítem a húsokat, de ez a változat hihetetlenül finom volt. A húst a puhaság, szaftosság és egy egyszerű finom íz jellemezte. Nem kapott más fűszert, csak sót és borsot. A gombamártás karakteres ízű erdei gombából készült, fehérborral, kakukkfűvel és tejszínnel ízesítve. Amíg a polenta lassú tűzön, rotyogva fő, a hús és a gombamártás is elkészíthető.

Hozzávalók

A húshoz

A polentához

A gombamártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek