r
Nosalty Logó

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A gombaraguhoz

Összesen 402 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A gombaraguhoz

Összesen 1603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A gombaraguhoz

Összesen 71 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    4416 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    8985 micro
Összesen 402 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1704.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    1425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    17664 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    35940 micro
Összesen 1603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombaraguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst lehártyázzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal, majd visszatesszük a hűtőbe. A gombát megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük. A spenótot megmossuk, jól lecsepegtetjük.
  2. 2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk.
  3. Ezután a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét, majd beledobjuk a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezt is félretesszük.
  4. A maradék, forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és beleöntjük a tejszínt. Végül beletesszük a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forraljuk.
  5. Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, és melléhalmozzuk a ragut.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1549
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
Ligeti Károly 129 recept

A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani.

Hozzávalók

A húshoz

A gombaraguhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek