r
Nosalty Logó

Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 985 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3934 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 985 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.3 g

Zsír

  • Összesen
    267 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8621.4 g
  • Cink
    153 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    3100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3934 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. Tócsni elkészítése:
  2. A burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, végül serpenyőben kisütjük kevés olívaolajon. (Használhatunk bármilyen zsiradékot ízlés szerint.)
  3. Szűzpecsenye elkészítése:
  4. A szűzpecsenyét szeleteljük fel kb. 2 cm-es vastagságú szeletekre. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A szűzérméket tekerjük körbe baconnel, majd egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és süssük az érméket lassan készre. Lényeges, hogy ne süssük nagy lángon, mert a közepe nem fog átsülni.
  6. Sajtmártás elkészítése:
  7. Közben készítsük el a sajtmártást. Serpenyőben olvasszuk meg a vajat (kevés olívaolajat adhatunk mellé, akkor a vaj nem ég meg).
  8. A sajtokat adjuk hozzá reszelve vagy apró kockákra vágva.
  9. Mikor a sajt olvadni kezd, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk lassú tűzön addig, amíg sima mártást kapunk.
  10. Adjunk hozzá kevés sót, frissen őrölt fekete borsot és szerecsendiót. Ízlés szerint finomra vágott metélőhagymát is tehetünk a mártásba.
  11. Ha az érmék megsültek, tálaljuk a tócsnival és a sajtmártással.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18719
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 04.

Ajánló

 Köretnek remekül illik hozzá még a burgonya krokett, vagy akár a burgonyafánk is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék háromsajtmártással és tócsnival
Kornél 167 recept

Ez az étel elkészíthető másfajta húsból is, pl. szárnyasokból. A sajtmártás harmonizál a sült szalonnával, úgyhogy bármilyen fajtájú húsra esik a választásunk, használjunk mellé sült bacon-t. Vannak jó tócsni receptek ezen az oldalon is, én kicsivel több lisztet tettem a reszelt burgonyához, így egy rugalmasabb, kevésbé puha textúrájú tócsnit készítettem.  

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A tócsnihoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek