r
Nosalty Logó

A szultán rizspudingja (Török rizspuding 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
A szultán rizspudingja (Török rizspuding 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes nagyságú serpenyőben nagy lángon forraljuk fel a rizst a 2 csésze vízben.(A csésze: 220 ml vagy 220 g.)
  2. Vegyük lejjebb a lángot, fedjük be az edényt, és lassan főzzük 25 percig (18-20 alatt már ilyen lesz), amíg a rizs megpuhul, és felszívja a vizet.
  3. Keverjük bele a 4 csésze tejet, a tejszínt és a cukrot. Forraljuk fel a keveréket. Közben oldjuk fel a kukoricakeményítőt a maradék 1/2 csésze tejben, majd apránként adjuk hozzá a forró rizskeverékhez, állandóan kevergetve fakanállal.
  4. Vegyük a lángot közepesre, tegyük a csipet sót és a vaníliakivonatot a keverékhez, és fedetlenül, lassú tűzön főzzük még 15 percig, gyakran megkeverve.
  5. Innen két lehetőségünk van: a)Öntsük tálalóedényekbe, és hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük hűtőbe, szórjuk meg őrölt fahéjjal, és tálaljuk. b)Ha megfőztük a pudingot, tegyük be egy tűzálló edénybe, és hűtsük szoba-hőmérsékletűre. Szórjuk meg cukorral (én fahéjjal is megszórtam), és tegyük vissza a sütőbe, amíg kicsit megbarnul.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32468
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Ha a sütőben grill funkciót használunk, a fahéjas cukor gyönyörűen karamellizálódik rajta. Hidegen kínálhatjuk gyümölcslekvárral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemrégiben hozzájutottam Özcan Ozan: A szultán konyhája c. szakácskönyvéhez, ez a recept innen származik. Ez egy nagyon szépen illusztrált, a török konyhát részletesen bemutató könyv. A Cordon Bleu-n végzett mesterszakácstól olvashatunk benne nagyon izgalmas recepteket. A rizspudingot pedig szívből ajánlom minden nagyon édesszájú szakácsnak!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!