r
Nosalty Logó

Szülinapi nutella torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi nutella torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 5866 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    466.7 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2659 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 5866 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 523 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához alisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuka tojást, 1 ek. cukrot, és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk, ha már homogén a tésztahozzáadjuka jéghideg vízet és addig gyúrjuk, amíg összáll, nem ragad. Gyorsan gyúródeszkára tesszük, lisztezzükés kinyújtjuk. Olvasztott vajjal kikent tart, vagy pite formába borítjuk, és a fölösleges részeket levágjuk, belenyomkodjuka formába és megszurkáljukvilláva a tésztát. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  2. Ha megsült a tészta, megkenjüka nutellával szépen egyenletesen. Megolvasztjuka csokit vízgőz fölött, utána hagyjukpicit kihülni.
  3. A vajat is megolvasztjuk, az egész tojást felverjük. Mikor kb. 40 fokos a csokim hozzákeverjüka felvert tojást, 2 ek. cukrot, egyenként lassan adagolva a tojássárgáját és végül a vajat. A hozzávalókkal fényesre keverjüka csokikrémet, és ráöntjüka nutellára.
  4. Felaprítjukés megpirítjuka török mogyorót, a csoki tetejére szórjuk, betesszüka 180 fokosra előmelegített sütőbe 11 percre.
  5. Ha megsült vagy rögtön megesszük, vagy kihűlve másnap. Mikor forró a torta belül még folyik, kívűl ropogós. Ha csak másnap esszükakkor szépen vágható keményebb, ám mégis omlós tésztát kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21643
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapozunk, kérem szépen! Túrótortának indult, aztán túró hiányában nutellatorta lett, Pierre Hermè (köszönettel D.-nek és S.-nek a könyvért) receptje alapján. Elmesélem Dorci, a nutellatorta és a terasz esetét. Tehát adott volt a torta, aminek munka után kezdtem hozzá este 10 körül...szóval fáradt voltam. De neki kezdtem, mert ajéndékot akartam, tortát akartam, örömet akartam szerezni. Tökéletes lett a tészta, a töltelék, csodaszépen gőzölgött az asztalon, még a fotókkal is elégedett voltam. Boldog voltam, kész volt, gondoltam kiteszem a teraszra, hogy hűljön, és ne legyen hűtőszagú (már ha egyáltalán az lett volna). Na, ezt nem kellett volna, ugyanis nem az asztalra tettem a sötétben, hanem még a levegőben elengedtem és plácccs. Zokogógörcs. Meg sem nézem. Hagyjon mindenki békén. A. nyugtatgat: semmi baja, az alufóliára esett és csak kettéttört...Természetesen nem hittem el, megsemmisülve feküdtem. Hosszas gyötrődés után úgy döntöttem megnézem, és tényleg menthető volt! Egy kis plusz pirított mogyoróval a külsérelmi nyomok eltüntethetőek voltak, egyébként pedig isteni:)) Ez van, béna vagyok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek