r
Nosalty Logó

Szülinapi marcipános csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Szülinapi marcipános csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    565.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1737 micro
Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Elkészítés

Piskóta hozzávalói

  1. 7 tojássárgájához hozzákeverünk 7 evőkanál kristálycukrot, majd az 5 evőkanál lisztet és a 2 evőkanál kakaóport. A 7 tojásfehérjéből pici sóval kemény habot verünk.
  2. A habot a tojássárgás masszához keverjük, majd belerakjuk a kerek tortaformába, amibe én előre szoktam rakni egy vékony géppapírt, amit méretre vágok, s piskótát sütünk belőle.
  3. Ha megsült a piskótánk, kihűtjük, s három felé vágjuk.

Krém hozzávalói

  1. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk, majd összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral.
  2. Ha már kihűlt a piskótánk, s felvágtuk, akkor felverjük a tejszínt, s ehhez a vajas-porcukros-kakaóporos masszához keverjük, s megtöltjük mind a két lapot, majd a harmadikat is rárakjuk, s azt is megkenjük, s a maradék tölteléket pedig a szélén is szépen eligazítjuk, elkenjük.

Díszítése

  1. A marcipánmasszákat pár óráig szobahőmérsékleten tartjuk.
  2. Amikor a tortánk már be van kenve a töltelékkel kívül-belül, akkor a piros marcipánmasszát egy nagyobb nylon zacskóra tesszük, amit megszórunk porcukorral, majd a marcipánmasszát is megszórjuk porcukorral, s erre is ráteszünk egy nagyobb nylon zacskót.
  3. Majd ezt nyújtófával szépen, egyenletesen kinyújtunk, közben természetesen forgatjuk, hogy aránylag kerek és vékony forma legyen belőle. Ha már kb. 1 mm-esre kinyújtottuk, akkor ügyesen a tortára rakjuk ezt a marcipánt, s szépen elegyengetjük a tetején és az oldalán is.
  4. Majd kinyújtjuk a fehér marcipánmasszát is, és kb. 4-5 cm-es csíkot vágunk belőle (azaz olyan széles csíkot vágunk belőle, amilyen magas lett a tortánk így megtöltve), s a torta oldalára illesztjük, nyomogatjuk.
  5. Ezután a torta tetejét egy kerekebb élű kés hátoldalával felcsíkozzuk kb. 2 cm távolságra egymástól, majd kereszt irányban is csíkokat húzunk a késsel, de ügyeljünk, hogy ne vágjuk el a marcipánmasszát. Utána elővesszük a díszgyöngyöt, s szépen elrendezgetjük a csíkok közt.
  6. Ha ez is készen van, akkor hűtőbe rakjuk pár órára. Én általában mindig délután vagy este elkészítem a tortát, s másnap ebéd után pedig felszeleteljük, s megesszük…
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1506
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

Nagyon finom és mutatós torta! Tűzijátékkal és számos gyertyával díszítve köszöntöttük az ünnepeltet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom szülinapjára készítettem ezt a marcipános csokitortát. Nagyon tetszett mindenkinek, s nagyon finom is volt...

Hozzávalók

Piskóta hozzávalói

Krém hozzávalói

Díszítése

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek