r
Nosalty Logó

Szülinapi kávés puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi kávés puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 5476 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 252 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 916 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6485.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.1 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 5476 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kerek tortaformát (vagy fazekat) sütőpapírral vagy bármilyen vékonyabb paírral kibélelünk. (A tortaformát ráhelyezzük a papírra, körberajzoljuk, és kivágjuk.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezek után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még kb. 5 percig verjük. A végén kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt. Ezzel már nem verjük, hanem fakanállal könnyedén keverjük.
  3. Beöntjük a tortaformába, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőfokot 160-170 fokra állítjuk, és kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba) Ezek után a sütőt lezárjuk, és 10 percig még nem vesszük ki.
  4. Egy konyharuhát megszórunk porcukorral (nem ragad le a torta teteje). A tortát kivesszük, oldalát körbevágjuk, és hirtelen mozdulattal a konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk róla. (Könnyen lejön, ha egy nedves szivaccsal végigsimítjuk.)
  5. Mikor a torta kihűlt, tetejét 2 cm vastagságban levágjuk egy éles késsel. Belsejét egy kanál segítségével kiszedjük úgy, hogy kb. 1,5 cm-es pereme maradjon. Az 1 dl tejbe teszünk 1 kanál rumot, és a torta belsejét, valamint a fedőlap belső felét meglocsoljuk vele.A kiszedett piskótát egy tálba tesszük, kissebb darabokra tépkedjük.
  6. A töltelékhez a hozzávalókat - tojás, cukor, kakaó, kávé - elkeverjük, és lassú tűzön vagy gőzfűrdőben pár percig főzzük. Ráöntjuk a szétdarabolt piskótára, rászórjuk a diót, meglocsóljuk a maradék 3 kanál rummal, és összekeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a tortát.
  7. A pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a margarint, és ráöntjuk a töltelékre.
  8. Ráborítjuk a levágott lapot, kissé rányomjuk.
  9. A porcukrot összekeverjük a rummal és szörppel. Ha szükséges, óvatosan adunk hozzá egy kis vizet. Egy sűrű, éppen csak folyó masszát kell kapjunk. (Ha világosabb színt szeretnénk, akkor a szörpöt vízzel helyettesítjük.)Ezt tesszük a torta tetejére.
  10. A tejszín felverjük , a torta oldalát és tetetét ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11600
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mielőtt nekifogtam a tortának, nagyon sok receptet elovastam. Ennek ellenére mégis ért meglepetés. Pedig annyira nyílvánvaló lett volna... Történt ugyanis, hogy mikor a töltelétek visszaraktam a torta belsejébe, kicsit belenyomkodtam, egy kb. másfél ujnyi üres hely maradt a torta pereméig. A piskóta ugyanis magába szívta a folyadékot, és összement :-). A leggyorsabb és legegyszerűbb dolog az így keletkezett űr kitöltésére a puding volt. Hát így került a puding a tortába. Kicsit féltem, hogy ezzel sikerült elrontanom, de sem a kinézetén, sem az ízvilágán nem rontott. Sőt azt mondanám, szebb és finomabb volt, mint bármely puncstorta, amit addig ettem.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek