r
Nosalty Logó

Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Születésnapi gesztenyés-vaníliás szívtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Összesen 1187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Összesen 5929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    368.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3786.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 5929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. Készítünk egy jól faragható piskótát. A tojások sárgáját fehérre verjük a porcukorral, majd hozzáadva a vizet, tovább habosítjuk. Az olvasztott vajat részletekben hozzáöntjük. A csipet sót beletesszük. A sütőporos lisztet belekeverjük. A habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal hozzáadagoljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, szívformába öntjük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.

gesztenyekrém

  1. A gesztenyemasszát a rummal, vaníliás cukorral, folyékony habtejszínnel lazítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a mascarponekrémet. Keménynek kell maradnia, hogy legyen tartása!

vaníliakrém

  1. A pudingporhoz vegyítjük a cukrot, kis tejjel simává keverjük. A többi tejet hozzáöntve, mérsékelt tűzön besűrítjük. Vaníliás cukrot keverünk hozzá.
  2. Mikor langyosra hűlt, egyneművé keverjük a vajjal (legjobb gépi mixerrel).

összeállítás

  1. Egy sablont rátéve a kisült (és kihűlt) piskótára, késsel kivágunk egy kisebb szívet, de nem vesszük ki. Hanem elfelezzük, jó éles hosszú késsel. Most kiemeljük a középső szívet. A nagyobb rész alsó felét bekenjük vékonyan mogyorókrémmel, majd habzsákból nyomunk a gesztenyés krémből pontokat. Ráhelyezzük a felső részt.
  2. Melléillesztjük a kis szív alsó részét, megfelelően kivágva, hogy a nagyba illeszkedjen. A vaníliakrémmel bekenjük. Ráhelyezzük a felső részt. Kívülről is bekenjük és díszítjük vaníliakrémmel. A nagy szív tetejére is nyomunk a gesztenyés krémből. Különböző csokoládékat helyezünk rá. A kis vaníliás tortát is kidíszítjük. Jöhet az ünnepelt, jó étvágyat!!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1126
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 21.

Ajánló

Tetszőleges csokoládékkal díszítjük, a kis szív díszítésének is csak a fantázia szab határt!

Receptkategóriák

Szeretett kedvesemnek készült, ki meghatódott mikor meglátta! Többször be akart jönni a lakásba, mikor én javában dolgoztam vele, nem győztem rákiabálni, hogy maradjon odakint....olyan volt tisztára, mint egy gyerek.... :-)))))

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

vaníliakrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?